Technische dag 2007

We waren te gast bij Vossebelt precisiebewerking B.V. te Emmen.
Nadat we geïnformeerd zijn door Dhr. H. de Wolde hebben we een rondgang door het bedrijf gemaakt. Dat had raakvlakken met onze oude boxers. Zo werden er drijfstangen van een boxer geslepen en werden cilinders van een R100 gehoond naar een overmaat. Juist die precisie die onze BMW’s zo sterk maken.

Na de rondgang hebben we ons met de ontsteking en de kleppen van de BMW bezig gehouden. Terwijl de ene helft bezig was met het afstellen van de kleppen van een boxer, zat de andere helft te luisteren naar een indrukwekend verhaal van Erwin Gordijn, die ons alles uit de doeken heeft gedaan van de elektronische ontsteking van onze boxers. De aanwezigen moeten nu zeker zelf hun storingen kunnen oplossen. Dit verhaal is ook te lezen op onze technische pagina over de ontsteking

s’ Middags waren de rollen omgedraaid en heeft Erwin zijn verhaal aan de andere helft gedaan en heeft Rein Groenewold de andere helft het nodige over de kleppen en hun ontwikkeling verteld.
 
Helaas is de dag niet geheel probleemloos verlopen. Een van de leden, Ben is onwel geworden en is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig is hij daar om 22:30 uur uit ontslagen. We hopen dat Ben hier geen last meer van zal hebben en nog vele probleemloze kilometers zal rijden op zijn BMW. We danken ook Dick Janssen die de gehele dag bij Ben in het ziekenhuis is geweest.
De opkomst was geweldig en zonder deze mensen en de gastvrijheid van Vossebelt was deze dag niet zo’n groot succes geworden, dus allen bedankt.

Bekijk de foto’s maar eens, het geeft een mooie indruk van de dag. Met dank aan de fotografen.