Technische Dag 2009

Op de valreep van het voorjaar zijn we 2009 begonnen met een technische dag.We waren te gast bij Tjibbe van Houten in Marum.

 Deze dag was al eerder gepland, maar viel samen met de verhuizing van Van Houten Motoren van Drachten naar Marum. Daarom nu dus in Maart.
Ton van Schilt had de organisatie op zich genomen om dit jaar de technische dag te organiseren. Dat heeft hij geweldig gedaan door ons onder te brengen bij Tjibbe van Houten.

Tjibbe is verhuist van Drachten naar Marum. Tjibbe wil zijn motorzaak op een andere wijze in Marum voortzetten. Hij gaat zich meer op de oude BMW’s richten. Ook gaat hij via zijn site onderdelen verkopen voor deze doelgroep. Er zijn tenslotte veel “doe het zelve” in de groep. Op het moment van ons bezoek was de zaak van Tjibbe nog niet zo ver als het zijn moet. Veel zaken waren nog ingepakt, maar zijn boxercafe was gelukkig geheel ingericht.

Tjibbe van Houten heeft ons zeer gastvrij ontvangen. Koffie van het huis en ook nog snert en broodjes voor een minimale betaling, geweldig!
Tjibbe heeft ons helemaal bijgepraat over de elektrische installatie van de boxers. De kleurcodes met de betekenis kent hij gewoon uit zijn hoofd. Onder het genot van zijn heerlijks snert hebben we Tjibbe onder de lunch nog even gevraagd naar de olie voor de boxers, dit naar aanleiding van de ontstane discussie over de “olie pagina”
Tjibbe zou na de middag wat vertellen over de carburateurs maar had zijn programma aangepast i.v.m. de vraag over de olie. Wat het antwoord was kun je lezen op de “olie pagina”. Na dit onderwerp afgesloten te hebben heeft Tjibbe de draad weer opgepakt bij de carburateur. Ook het afstellen heeft Tjibbe niet geheim gehouden, na afloop heeft Tjibbe nog een BMW gecontroleerd en afgesteld.

We zijn Tjibbe zeer dankbaar voor de geboden gastvrijheid. We zullen hem zeker nog een keer bezoeken als zijn zaak ingedeeld is zoals Tjibbe het voor ogen houd.

Hieronder de foto’s van Bert Elshof, Wim Leunen en Gerard van Oostrum