Technische dag Marum 2011

Op 22 oktober 2001, hebben we bij Tjibbe van Houten voor de tweede keer een technische dag gehad. We waren op uitnodiging van Tjibbe. Konden allerlei technische vragen stellen en daar heeft Tjibbe tot in detail op geantwoord. Tjibbe is een vakman in hard en nieren.

We hebben een schitterende (technische) dag gehad. De reis er naar toe op de motor was fris, maar de reis weer terug was een waar genot, het was prachtig weer. Een wolkeloze hemel en rond de 11 graden. Gewoon super voor de tijd van het jaar.

We hadden de mogelijkheid om Tjibbe van Houten vragen te stellen, Tjibbe heeft deze op zijn eigen wijze beantwoord, vaak tot in het laatste detail. Tjibbe is een vakman in hard en nieren.
hadden we de vorige keren gesproken over de elektra, nu zijn de meeste onderwerpen mechanische delen van de BMW geweest. Tjibbe wees ons bij elk onderwerp waar je op moet letten bij het (de)monteren. Gewoon super!

De dag vloog voorbij. Aan het slot van de dag heeft Tjibbe ons zijn werkplaats laten zien. Schitterend en indrukwekkend, mat name de hoeveelheid aan professioneel gereedschap dat daar aan de muur hangt. Heel veel speciaal gereedschap voor de boxers, maar ook voor andere merken zoals KTM. Een waar walhalla voor de techneuten onder ons.

Ook heeft Tjibbe ons zijn plannen bekend gemaakt. Tjibbe wil cursussen motor onderhoud en revisie gaan geven. Je kunt dan werken aan je eigen motor, in een echte motor werkplaats en met ondersteuning van de vakmak. Eén cursus dag kost slechts 50 euro! Hieronder een fotoverslag met foto’s van Bert Elshof en Gerard van Oostrum