Achterhoek Rit 2014

Henk Pot had al bij verschillende tourritten gezegd dat de omgeving waar hij woont, de Achterhoek ,ook mooi was en zeer geschikt om een tourrit uit te zetten, deze opmerking kon natuurlijk niet zonder gevolgen blijven, dus toen Henk een mailtje rond liet gaan om op 19 juli een rondje Achterhoek te rijden heb ik me meteen opgegeven.

Zaterdag de 19e zat ik al weer op tijd op de ouwe BMW, en reed mooi binnendoor via Lochem, Vorden, Hengelo Gld en Doetinchem naar Zeddam, waar we om 10 uur verzamelden bij restaurant het Tolhuis.
Toen iedereen aangekomen was hebben we eerst even gezellig koffie gedronken en zitten kletsen op het terras.

Na het gebruikelijke geklets werden de motoren gestart, en reden we in colonne via het vertrouwde start-stop systeem achter Henk aan.
Ik moet zeggen, Henk heeft gelijk,de Achterhoek is schitterend, hij heeft ons via allerlei mooie slingerende en met bos omzoomde weggetjes de mooiste vergezichten laten zien, en na een anderhalf uur toeren kwamen we bij de eerste stopplaats aan, het motorbedrijf Wibrea motors aan de Barlose weg 9-a 7122 PS in Aalten, dit adres voor degene die een keertje in een bedrijfje willen kijken wat echt gespecialiseerd is in onze ouwe boxers.

We werden verwelkomd door de eigenaar Willem Brethouwer, die druk bezig was om ons allemaal van koffie te voorzien, en met een lekkere bak koffie in de hand hebben we staan genieten van de mooie motoren die er stonden en de zeer nette werkplaats.
Na deze welkome onderbreking reden we weer via mooie weggetjes door de omgeving, sommige weggetjes waren zo mooi dat we ze vaker reden, waarvoor ik Henk wil bedanken,

De lunch nuttigden we bij Erve Kots in Lievelde, waar we lekker in de schaduw zaten, de temperatuur was ondertussen tot 30 graden gestegen dus we bleven nog even lekker zitten.
Na de lunch vervolgden we onze rit en liet Henk ons weer mooie plekjes zien in zijn omgeving, bosrijke weggetjes werden afgewisseld door weilanden ,en zo reden we door tot we aan het einde van de middag in Doetinchem aankwamen en via een wijk met hele mooie huizen deze plaats weer verlieten en via binnendoor weggetjes weer in Zeddam aankwamen waar we naar Henk’s huis reden waar we hartelijk werden ontvangen door Henk’s vrouw en dochter. In de tuin stond de barbecue al klaar en de tafel was gedekt, dat is nog ’s een ontvangst!

Na een gezellige en zeer smakelijke barbecue werd de ouwe boxer weer gestart en werd er afscheid genomen. Samen met Bert en Rien reed ik richting Doetinchem, waar zij richting Zutphen reden en ik weer richting Hengelo Gld ging, en om 9 uur ,savonds werd de boxer weer afgetankt in de garage gezet.
Ik wil Henk en zijn vrouw en dochter bedanken voor het hartelijke ontvangst en een zeer smakelijke barbecue, en de rest van de heren wil ik bedanken voor weer een gezellige dag.
Fred ten Napel

Foto’s, van Bert, Henk, Pieter.