Biesbosch Rit 2015

Nadat de door Theo georganiseerde Rivierenrit een beetje was verregend (Ik ben nat geworden op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik ze had), ging hij voor de revanche en organiseerde op 23 augustus de Biesboschrit. Biesbosch-2015
Nadat de door Theo georganiseerde Rivierenrit een beetje was verregend (Ik ben nat geworden op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik ze had), ging hij voor de revanche en organiseerde op 23 augustus de Biesboschrit.

Na een kort nachtje, want de jaarlijkse straatbarbeque werd toevallig de 22e gehouden en meestal word dat laat, starte ik om 7 uur de boxer, checkte de bandjes en uitgezwaaid door mijn vrouw vertrok ik richting Brummen.
Om 8 uur stond ik bij Bert voor de deur en na een kop koffie, en Bert’s hond uit mijn hak verwijderd te hebben stapten we op de boxers en vertrokken we richting Sliedrecht.
Via Dieren naar Arnhem, daar de A325 en dan de A15, tot we om een uur of 10 in Sliedrecht aankwamen.
Toen iedereen aanwezig was en het gebruikelijke handen schudden, kletsen en motoren kijken gebeurd was riep Theo ons centraal en legde het start stop systeem nog even uit.
Bert en ik gingen ondertussen nog even tanken, ik had al weer zo’n 180 km gereden, en wachten de groep op, die langs het tankstation reden.
Van Sliedrecht uit gingen we via de Schapedrift richting Hardinxveld-Giessendam waar we op de Rivierdijk uitkwamen en we de Beneden Merwede volgden tot aan Boven-Hardinxveld, waar we de Boven Merwede achter ons lieten en we richting het Kanaal van Steenenhoek reden.
Via de binnenstad van Gorinchem kwamen we weer bij de Boven Merwede uit, welke we via de Merwededijk volgden tot deze overging in de Waaldijk, en we opeens de Waal volgden.
Bij Fort Vuren laste Theo een fotomoment in.
Na verschillende foto’s te hebben genomen van het fort en het aan de overkant van de Waal gelegen Slot Loevestein vervolgden we onze weg tot we bij Brakel met de pont de Waal overstaken.
Hierna gingen we via Zuilichem en Aalst richting Nederhemert, waar we de Afgedamde Maas volgden tot we bij Luttelherpt met de pont de Maas overstaken. Bij Heusden had Theo de lunch gepland.
Bij eetcafe Havenzicht hebben we gezellig gezeten en lekker geluncht.
Helaas kwam hier de tekortkomingen van het moderne schoolwezen naar voren toen wij niet apart konden afrekenen, maar alles op een rekening.
Mooi om te zien hoe de jeugd in paniek raakt als de computer ze niet vertelt hoe ze moeten rekenen.
Na de lunch verlieten we Heusden en reden we langs de Bergsche Maas en het Zuiderkanaal, tot we bij Waspik het Oude Maasje overstaken en we via Raamsdonksveer, Geertruidenberg en Drimmelen we bij de Amer uitkwamen en via Lage Zwaluwe en Binnen-Moersdijk kwamen we op het eindpunt van de rit, het Esso tankstation Zevenbergschenhoek aan de A16.
Hier hebben we nog even getankt, en na afscheid genomen te hebben zijn Bert en ik via de A16, rondweg N3 om Dordrecht en dan de A15 richting Arnhem. Bij Bert heb ik nog even wat stof weggespoeld, en daarna via Zutphen, Lochem, Goor, Rijssen en Wierden naar huis gereden.
En weer 483 km op de klok gezet.
Ik wil Theo bedanken voor een hele mooie dag, en een mooie route.
Het is altijd genieten van de dijkweggetjes.
Ook de deelnemers bedankt, het was weer een mooie en gezellige dag.

Fred ten Napel

Fotoverslag van Bert