BMW Classic Tour 2008

Zaterdag 29 augustus hebben 7 boxerrijders elkaar getroffen bij BMW Boxertoko van Mat Bleekers, met als einddoel de BMW Classic Tour van Hans Crabbe en Walter Rosaleth. Aansluitend op de BMW Classic Tour waren we uitgenodigd bij Hans en daar zijn we als vorsten ontvangen.

We zijn met koffie en vlaai ontvangen bij Mat en Petra. Ook heeft Mat er voor gezorgd dat Jan de Bruin de rit probleemloos kon volbrengen. Zeker drie kwartier noeste arbeid, terwijl wij van onze vlaai en koffie genoten, en betalen hoefde Jan niet. Echt klasse! Ik zeg daarom ook altijd: “Koop je spullen bij die man, die je in nood ook helpen kan”. Dat geldt zeker voor BMW Boxertoko!!!
We hebben de reis vervolgd naar Motorherberg Les Arondes een mooie herberg in Waimes – België die enkele maanden operationeel is. Wouter Roosenboom had de route er naar toe uitgezet en was dit weekend onze vaste voorrijder. We hebben in Les Arondes de eerste avond gebarbecued.

De route is door Pieter Fokkema gelocht en mocht je die nog een keer willen rijden dan kun je de route terug vinden in onze route pagina.

Hieronder de foto’s van Pieter Fokkema , Wouter Rooseboom en Gerard van Oostrum.

De volgende dag zijn we naar Hotton gereden, waar de start van de BMW Classic Tour was. Hans Crabbe heeft de rit voor de negende keer georganiseerd en omschreef de rit op een treffelijke wijze:
Eindeloos onberispelijk bochtenwerk kan uw gemoedsrust ernstig verstoren en kan dagen nawerken! Dus opgepast, wat Luxemburg ons biedt is zalig hartverscheurend… Zowel voor de jonge rijders als voor de ervaren routiers. Van Hotton (vertrek aan het kerkje) met fontein in de Ourthe naar een fabelachtige historische stad in Luxemburg, Viande en terug naar Bastogne!
Om kort te zijn: de funfactor is onbeschrijfelijk! Hellingen en afdalingen, riviertjes en kastelen in overvloed. Ongekend bochtenplezier met vooral “veilige”, brede haarspeldbochten. Malmédy was al leuk, Hotton is waarschijnlijk nog een trapje hoger! Zoveel mooie plekjes om te ontdekken, het zal moeilijk worden om dat volgend jaar nog eens te kunnen evenaren.
Na deze werkelijk schitterende tourrit waren we erg laat voor het diner in Les Arondes, maar onze gastvrouw heeft zelfs voor het late uur nog een voortreffelijke diner weten neer te zetten. Deze Herberg is zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken.

De dag na de Classic Tour waren we te gast bij Hans Crabbe. Wouter had daarvoor weer een mooie route neergezet via de landelijke binnenwegen.
We werden bij de familie Crabbe als vosten ontvangen, want er was een wel zeer uitgebreid buffet neer gezet, wat we ons wel lieten smaken. Daarna hebben we de imposante hoeveelheid lectuur, die Hans heeft over de BMW boxers, doorgenomen.
Aansluitend zijn we naar het “motorkot” van Hans gegaan en hebben daar zijn BMW’s bekeken. Hans heeft een aantal zeer mooie BMW’s. Ze staan in zijn “motorkot” op een mooie manier opgesteld, menig museum kan daar jaloers op zijn, wat een geweldige nostalgische sfeer is daar gecreërd!
Ook heeft Hans Gerard op zijn R69S laten rijden, een geweldige ervaring die nog lang heeft nagewerkt tussen Gerard’s oren, zelfs nu ik deze pagina maak!
Aan het eind van de dag heeft Hans ons nog begeleid tot boven Antwerpen i.v.m. de verstopte wegen rond die tijd. Daarna hebben wij onze weg naar huis voortgezet.

We kunnen terug zien op een geweldig weekend. Hans bedankt voor de gastvrijheid en Wouter bedankt voor het voorrijden.

Hieronder de foto’s van Pieter Fokkema , Wouter Rooseboom en Gerard van Oostrum.