BMW Classic tour Anseremme België

Ook dit jaar lag er weer een uitnodiging in de bus voor de BMW Classic Tour. Echt geweldig dat Hans Crabbe en Wouter Rosaleth dit elk jaar weer organiseren, naast de rit voor de oldtimers van voor 1970 in het voorjaar. We hebben dan ook erg genoten van BMW classic tour Anseremme. Het was een schitterende tourrit, door een geweldig landschap.

Met een klein gezelschap hebben we verzameld bij BMW boxertoko van Mat Bleekers. Mat is verhuist naar een locatie op het industrie terrein. Hij heeft een schitterend pand ingericht. De gastvrijheid is daar nog net als bij het oude pand volledig aanwezig. En ondanks het vele werk dat daar uitgevoerd wordt aan de Boxer BMW’s, heeft Mat toch nog tijd om met de gasten een woordje te wisselen.

Ons verblijf was in Hotel La Fayette te Rochefort, Slechts op 35 km vanaf Anseremme, daar waar het startpunt van de Classic Tour 2011 was. Het hotel was een prima hotel, met een goede keuken.

Traditie getrouw organiseren Hans Crabbe en Wouter Rosaleth elk laatste weekend van augustus de BMW classic tour. Dit was voor ons de 5 de keer dat we deze rit hebben meegemaakt.
Wederom zijn Hans en Wouter er in geslaagd een prachtige bochten route te presenteren. De route ging zelfs een stukje door Frankrijk. 170km rijplezier van de bovenste plank! De banden worden eindelijk nog eens “rond” gereden, kondigde Hans aan.

We hebben verzameld in Anseremme, waar een heuse feesttent op ons stond te wachten , ook genoeg parkeerplaatsen voor de boxers. We hadden een tussenstop in Bohan.

Het weer was een super te noemen, droog en niet te warm . Dat was deze zomer voor Nederlandse begrippen al een wonder. Hans omschreef het zo: We hebben een onvergetelijk voorjaar gehad, maar de zomer wanneer de meesten aan vakantie toe zijn en “wij” moeten bollen, was het een echte ramp! Om dan een droge Classic Tour te kunnen uitrijden… meer dan geluk noem ik dat!

Deze streek leende zich tot een gemakkelijk roadbook, afwisselend decor, mooie natuur, heerlijk bossen, mooie vergezichten en alles indrukwekkend BOXER-gekleurd !
Hieronder een fotoverslag met foto’s van Bert Elshof en Gerard van Oostrum

De dag na de BMW Classic Tour kunnen we onze reis naar huis starten.
Pieter had een motor kaart gekocht bij zijn Garmin, konden we die eens gaan testen. De motorkaarten zijn opnieuw geïndexeerd. Zo zijn Snelwegen zandwegen geworden en zullen dus vermeden worden.
We vertrokken rond 10:00 uur en zouden om ongeveer 16:00 uur in Venlo zijn. Over de snelweg N63 en A2 zou dit zo’n 175 km zijn en dus te doen in goed 2 uur. We laten ons verrassen.
Het weer was geweldig, mooi droog en soms zonnig en zo af en toe een dreigende lucht.

Hieronder de foto’s van Bert Elshof en Gerard van Oostrum