Classic GP Schottenring Duitsland 2009

Het initiatief voor het bezoeken van de Schotten GP was van Rein Groenewold.  Het was een geweldig idee. Maar, de GP valt voor velen in de vakantie periode en ook is het erg dichtbij de BMW Classic tour.

Mogelijk dat daardoor de belangstelling van de club vrienden niet groot was. Maar dat neemt niet weg dat het een geweldig weekend is geworden.
Voor Rein lag het ook in de vakantie, hij zou samen met zijn vrouw Riekje, woensdags al via Sauerland naar Schotten afreizen.
Schotten ligt in een geweldige streek, midden in het Naturpark Hoher Vogelsberg, ruim onder Sauerland.
Maar, helaas voor Rein kwam er een abrupt einde aan zijn reis, de ruim 30 jaar oude BMW ging kapot, de versnellingsbak verloor de derde versnelling. Rein en zijn vrouw zijn weer omgekeerd om geen verdere schade aan de versnellingsbak te maken. Op vrijdag morgen zijn Rein en zijn vrouw Riekje wederom afgereisd, nu met de auto. Daar hebben ze kwartier gemaakt voor de club.
De andere clubleden die de GP bezochten hoefden niet meer op zoek naar een campingplaats, Rein had het geweldig geregeld, de tenten konden zo worden opgezet, nog geen 200 meter vanaf de GP baan.
De Schotten GP is een jaarlijks terugkerende Classic Grand Prix, een straten circuit, die 2 volle dagen duurt. Heel veel deelnemers rijden daar in verschillende klassen, zo is er ook een klasse ANTIK Klasse, dat is voor motoren tot bouwjaar 1930, Meerdere klassen zijn te zien in de starterslijst,
Voor een paar tientjes kun je daar 2 dagen rondlopen langs de baan, maar ook je hart ophalen in het renners kwartier bij het zien van al die verschrikkelijk mooie klassieke race motoren.
Op maandag zijn we weer naar huis gereden, Jaap Vos heeft zich als een echte wegen kenner van Duitsland ontpopt, een schitterende route door Sauerand en daarna de snelweg verder.
Het is een schitterend weekend geworden, erg warm met veel zon (30°C+) waar we nog lang op kunnen terugkijken.Hieronder de foto’s. Klik op een foto voor een groter exemplaar.