Classic Tour Dag 2014

BMW Classictour 2014
Rien heeft dit jaar de rit georganiseerd naar België ,om mee te rijden met de BMW Classictour.
30 augustus had ik afgesproken met Nils om elkaar bij het ESSO tankstation in Almelo te treffen, en vandaar uit vertrokken we in een rustig tempo via de A1 en de A50 richting Arnhem.

Daar hadden we met Rien en Bert afgesproken bij het tankstation aan de A325.
Na even tanken, een kop koffie en in mijn geval een broodje starten we de motoren weer en reden in een lichte regenbui richting Nijmegen.
Vandaar uit reden we via de A73 tot aan afslag Venray , vanwaar we naar Ysselsteyn reden waar we hadden afgesproken met Pieter en Ronald bij de Boxertoko.
Ook was Louis nog even langs gekomen om ons uit te zwaaien.

Daar hebben we onder het genot van een bak koffie rond gekeken en uitleg gekregen over verschillende technische vragen waar we toch mee rond lopen. Ik kon meteen even een klein beetje sleutelen en het lampje van mijn achterlicht vervangen.
Nadat we bij de Boxertoko weggereden waren hebben we bij een eettentje in de beurt even gegeten,een lekkere hamburger met alles erop en eraan.
Na deze maaltijd stapten we op onze motoren en begonnen aan onze tocht naar bed&breakfast Bo Temps in Grandmenil Manhay.
Via Luik reden we België binnen en langs allemaal mooie binnenweggetjes gingen we via Spa en Coo naar onze eindbestemming , waar we tegen een uur of 7 aankwamen. Na wat gepuzzel konden bijna alle motoren binnen staan en werden de kamers verdeeld.
Na een verkwikkende douche gingen we eten , en daarna nog even zitten in de living room waar al snel de meegebrachte fles Beerenburg en Cognac werden aangebroken, en na een gezellig avondje kletsen gingen we slapen.

De volgende dag, zondag de 31e, ging om half acht de wekker weer, en keken we snel naar buiten om te kijken wat voor weer het was, droog maar wel mistig.
Na een lekker ontbijt kleedden we ons om, werd er gepuzzeld hoe de motoren weer uit de garage moesten, en werd er gestart en volgden we Pieter, die een mooie route richting Andenne uitgezet had.
Via allemaal smalle weggetjes, en zelfs een echte doorwading, (wordt het geen tijd voor een GS) kwamen we rond een uur of 12 in Andenne aan, waar we onze modderige motoren op het plein zetten.
Onze motoren onderscheidden zich echt van alle andere mooi gepoetste motoren die er stonden.
Wij zijn een echte rijclub dus en onze motoren worden gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn, motorrijden.

Nadat we ons aangemeld hadden gingen we op een terrasje een kop koffie drinken en genoten we van de koeken die Hans Crabbe , de organisator, meegenomen had.
Om 1 uur begonnen we aan de tourrit, en ik heb echt genoten van de route die was uitgezet.
Kleine boerenweggetjes, heuvels, haarspeltbochten en ontzettend mooie vergezichten, alees hebben we gehad.
Ook heel veel regen, ik ben nat geworden op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.

m een uur of 5 zijn we bij een echte Belgische frituur wat gaan eten, en een beetje opdrogen en op temperatuur komen.
Na een heerlijk bod spaghetti kon ik er weer tegen en reden we weer richting ons bed & breakfast waar we werden verwelkomd door onze gastheer en-vrouw.
Na een hete douche was ik weer op temperatuur, en de living room helemaal, de houtkachel was hoog op gestookt en het was lekker warm.
Ook nu werd er weer gezellig gekletst en de Beerenburg en Cognac werd alle eer aangedaan.

Na een goede nachtrust werd er ontbeten en alles weer in de koffers en op de motoren gehangen, en werden we uitgezwaaid door Bob en Eveline. Het weer was goed, en het zonnetje scheen en zo reden we weer achter Pieter aan, die weer een mooie route uitgezet had richting Nederland.
In Monschau hebben we nog even een kop koffie met een groot stuk gebak genuttigd en zo zijn we via Duitsland en een stukje België bij Vaals het schitterende Limburg weer binnen gereden. Via allemaal kleine binnenweggetjes zijn we richting Gulpen gereden, waar we onder de rook van de Brand bierbrouwerij nog even op een terras hebben gezeten en nog even het afgelopen weekend hebben besproken.

Na deze pauze leidde Pieter ons via mooie binnenwegen en een klein stukje A2 naar Venlo, waar we bij de Burger King nog iets hebben gegeten.
Hier ging Nils alvast vooruit omdat hij op tijd thuis moest zijn en reden Pieter, Ronald, Bert , Rien en ik weer in een rustig tempo over de A73 naar Nijmegen, waar Pieter en Ronald richting Maarssen en Purmerend reden, en Bert, Rien en ik richting Arnhem.
Hier ging Rien richting ’t Harde en Bert en ik richting Brummen, hier heb ik afscheid van Bert genomen en ben ik via Lochem, Goor en Wierden naar Vriezenveen gereden, alwaar ik om kwart voor negen de ouwe boxer met dik 1100 km meer op de klok in de garage zette.
Ik wil Rien, Pieter, Nils, Ronald en Bert bedanken voor een schitterend weekend, en ik hoop dat we deze traditie voort kunnen zetten.
Fred ten Napel