Biesbosch Rit 2008

Op 6 juli 2008 hebben we een schitterende tourrit gereden in de Biesbosch.
Tom Punt had deze keer de organisatie op zich genomen. We zijn gestart vanaf een schitterende locatie. Een omgebouwde Watertoren Buitenlust Dubbeldam, waar Poldercafe de Waterjutter in gevestigd is en ons van koffie heeft voorzien.

Vanaf de Waterjutter zijn we door Kop van ‘t Land gereden, hebben een oversteek gemaakt met een veerboot naar de Brabantse Oever om vervolgens een stuk door de Brabantse Biesbosch te rijden, langs Werkendam, door Land van Altena en met een brug over de afgedamde Maas. De lunch hebben we bij Slot Loevestein genoten. Heerlijk ontspannen gegeten op een terras ingericht met lounge banken.
Na de lunch verder langs de Waal, door een mooie polder en over dijkweggetjes langs Brakel en Zuilichem, dan bij Zaltbommel een klein stukje over de A2 om vervolgens De Waal over te steken en dan meteen weer verder langs de noordoever van de Waal richting de Betuwe met natuurlijk weer mooie (dijk)wegen langs Neerijnen, Opijnen, Ophemert, naar het Eindpunt Tiel.
De opkomst was weer overweldigend te noemen, 19 klassieke boxer motoren stonden aan de start. Ook het weer heeft ons niet in de steek gelaten.
Tom Punt heeft ons een prachtig stuk van de Biesbosch laten zien. In de toerrit was slechts een enkel verkeerslicht. Mooie kilometers op lange bochtige wegen. Tom bedankt, maar met z’n allen hebben we deze dag gemaakt tot wat hij was. Super.
Hieronder een fotoreportage, met foto’s van Pieter Fokkema, Wim Leunen en Gerard van Oostrum.