Grote Rivieren Rit 2018

Op 22 juli had Theo weer een mooie rit georganiseerd, de bekende Grote Rivieren rit. Meestal werd dat een natte bedoening, niet door rivier doorwadingen maar veel regenval.
Hoe anders werd het dit jaar.

Op de laatste dag van mijn vakantie startte ik de R80 weer en nam zwaaiend afscheid van mijn vrouw.
Ik had met Bert in Brummen afgesproken voor de gebruikelijke kop koffie, en nadat deze op was begonnen we aan onze rit naar Vianen waar we bij van der Valk verzamelden.
Na een rustige maar saaie rit over de A12 gingen we bij knooppunt Lunetten de A27 op en namen daar de afslag Vianen, stukje binnendoor , even tanken en dan naar onze boxervrienden toe die in grote aantallen op waren komen dagen, 27 motoren om precies te zijn.
Na het gewoonlijke handen schudden, banden trappen en ‘brommers’ kiek’n toch nog maar even een kop koffie gedronken, waarna Theo ons centraal riep, en voor de nieuwelingen het start-stop systeem nog even uitlegde.

Theo reed ons vandaag voor met zijn nieuwe aanschaf, een BMW R45, dus wij hadden nu het idee dat het iets rustiger zou gaan.
Niets minder was waar.
Met een mooi tempo begonnen we aan de tocht en vanaf het van de Valk motel reden we langs de rand van Vianen waar we het Merwedekanaal overstaken en vanaf daar de Lek volgden.
Het was weer lekker rijden over de dijkjes en de mooie uitzichten en het mooie weer zorgden voor veel rijplezier.
Bij Rijswijk staken we het Amsterdam Rijn kanaal over en via Maurik kwamen we uit bij de Nederrijn, en weer was het genieten geblazen over de mooie dijkweggetjes.
Via Kesteren, Opheusden en Dodewaard kwamen we uit bij de Waal, die we vervolgden tot Ochten, waar we lunch nuttigden bij Eethuisje de Veerstoep, waar het uitstekend vertoeven was.

Na de lunch werden alle motoren weer gestart en vervolgden we onze weg weer over de schitterende dijkweggetjes langs de Waal.
Weer was het genieten geblazen en met een mooi tempo werden de kilometers verslonden.
Via Tiel, Ophemert en Vuren kwamen we uit bij Gorinchem, waar we de Waal achter ons lieten en via Arkel en Meerkerk weer richting Vianen reden, waar we bij het van de Valk motel de parkeerplaats opreden, en de motoren weer in linie zetten.

Hier hebben we nog een tijdje staan kletsen en de motoren bekeken, waarna we afscheid namen en weer via de A12 naar huis reden.
Ik wil Theo weer bedanken voor een schitterende rit, het is altijd genieten om de dijkweggetjes te rijden.

Uw rijdende reporter Fred ten Napel