Teutoburgerwald 2008

We hebben het Teutoburgerwald bezocht. Een schitterende omgeving, welke is te vinden op slechts 100 km van onze landsgrens.

We waren in totaal met 10 boxers. Rechts een foto van de groep. Het weekend begon op vrijdag 23 mei. Het verzamelpunt was bij de McDonalds in Almelo. Alleen dit jaar was het voor enkelen niet mogelijk de vrijdag mee te reizen. De overnachtingen waren in Gasthaus Wiemann-Sander en bij het ontbeid was de gehele groep aanwezig. De laatkomers konden zo aanschuiven. Dat is echt Duitse gastvrijheid.
We hebben een tourrit gereden onder leiding van Wim Leunen. De rit ging zo’n 100 km in oostelijke richting en weer terug. We zijn het haast niet anders gewend, maar ook deze rit was weer geslaagd. Wim Bedankt!
‘s Avonds hebben we het dorp verkent en het kasteel geprobeerd te bekijken, maar die was helaas gesloten. In het dorp. Bad Iburg, was feest, het “Benno Fest” (Stadtfest), dat precies in dit weekend werd gevierd. Vele kraampjes met Bratwurst en ook life muziek flankeerde de straten.

De volgende dag hebben we onder leiding van Rein Groenewold een mooie bochtige route richting Nederland gereden. We hebben onderweg in Ibbenbüren een Motorrad-Museum bezocht. Daar staan werkelijk als nieuw gerestaureerde zeldzaam oude motoren, een indrukwekkende verzameling. Ook nog terug via Bad Bentheim – Gildehaus waar op het motortrefpunt op de Mühlenberg een schitterend uitzicht is.

Het was weer een bijzonder geslaagd weekend waar we tevreden op terug kunnen kijken.

Zie hieronder de foto’s van Rien Hup, Benn Hustege, Theo Morree en Gerard van Oostrum.