Memorial Rit 2013

Herdenkingsrit ter nagedachtenis aan Gerard 2013.
Op zaterdag 28 september heeft Rein Groenewold een herdenkingsrit ter nagedachtenis aan Gerard georganiseerd.

Om kwart voor 10 verzamelden we ons met zo’n 27 motoren bij het motor -en brommer museum van de heer Wigchers in Schoonoord. Het was een erg grote opkomst ,zo’n 33 man.
Ook was Jaap Vos aanwezig, wel met een BMW ,helaas had deze 2 wielen te veel. Jaap is gestopt met motorrijden na z’n ongeluk in de Harz. Hij wou nog afscheid nemen van de club en het was mooi om hem nog even te spreken. Ook Jan de Bruijn was met de auto gekomen aangezien hij ook helaas is gestopt met onze mooie hobby.

de collectie van het museum is door de heer Wigchers helemaal zelf bij elkaar gesprokkeld, en weer opgeknapt.Omdat we met zo’n grote groep waren werden we in 2 groepen opgesplitst. Onze groep ging met de heer Wighers brommers keik’n. Eerst gingen we naar een grote zolder vol met schitterende mooie Zundapps (bestaan er andere dan?) Rijen vol brommers, van goudhaantjes tot klotestoters,ze stonden er allemaal. Aan de andere kant van de zolder stonden verschillende off road modellen van Zundapp,een uitgebreide collectie.

In de 2e hal stonden alle modellen Kreidlers,ook van de gewone wegmodellen tot de off the roads.
Ook stonden hier nog verschillende brommers van Nederlandse makelij,zoals Sparta,Batavus,Berini,allemaal in showroom conditie.

Weer terug in de 1e hal zagen we op de begane grond rijen motoren staan,BSA,Norton,Triumph,Honda,MotoGuzzi en natuurlijk BMW,allemaal weer als nieuw.
Na een uur of 2 genoten te hebben werden de boxers weer gestart en reden we in een lange stoet naar het dorpje Aalden,waar we geluncht hebben bij het pannenkoekenboerderij “’t Hoes van Hol-An,waar we lekker in het zonnetje zaten te genieten van onze pannekoeken,en de sterke verhalen die weer verteld werden.

Na de lunch namen we afscheid van Jaap en Jan die weer naar huis gingen,en wij starten onze ouwe boxers weer,en begonnen aan de eigenlijke rit.
Van het restaurant reden we via mooie weggetjes naar de hunebed bij Noord-Sleen,waar we de motoren neerzetten en ons verzamelden bij deze hunebed. Hier hebben we een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Gerard.
Het blijft altijd erg indrukwekkend om bijna 30 man om je heen te hebben staan en geen geluid te horen.

Na het bewijzen van onze eer werd de rit door Drenthe weer vervolgd. Eerst werd er nog even getankt in Sleen,waarna we weer richting Aalden vertrokken. Van Aalden gingen we via Oosterhesselen via mooie binnendoorweggetjes richting Mantinge ,Wijster en Spier.
Mooie wegen door bossen,en over heide,met erg mooi weer,het was weer ouderwets genieten.

Ondanks Rein’s belofte moesten we toch nog een keertje stoppen voor een verkeerslicht, maar het zij hem vergeven.

Bij Spier kwamen we erg dicht bij ons eindpunt,maar gelukkig had Rein nog meer mooie weggetjes voor ons in petto,dus we gingen door het Nationale park Dwingellerveld over de heide richting Dwingeloo,waarbij we regelmatig Solexrijders moesten ontwijken.
Vanaf Dwingeloo gingen we richting Ruinen,waarna we weer richting Spier gingen.

Bij het van der Valk hotel hebben we nog even gezellig wat gedronken,waarna het tijd werd om weer richting huis te gaan.

We willen Rein hartelijk bedanken voor deze mooie dag, en iedereen die is gekomen ook bedankt.
Ik stel me zo voor dat Gerard heeft meegekeken naar “zijn” cluppie en net als wij heeft genoten en ik denk dat z’n handen hebben gejeukt om die lekkende carburateur te repareren.

Fred ten Napel

Foto’s Bert, Jan, Johs, Pieter