Midden Nederland

Een rit door het hart van Nederland langs de vele riviertjes en riviren die Nederland rijk is.
Een onverwacht mooie rit op een steenworp afstand van Amsterdam en Utrecht.
De rit begint bij Joost motoren maar je kan ook starten bij de Mac in Maarssen waar ook een tankstation is.
De rit eindigd na 130 km bij de Mac in IJsselstein (Utrecht)

Zaterdag 20 april was het dan zover, de eerste rit van de BMW Boxerclub in 2013.
Voor ons doen laat, maar de geplande eerste rit van Rien Hup is uitgesteld vanwege de lage temperatuur. Ook vandaag begon met ijs op het dak, maar gelukkig kwam de zon er snel bij
en steeg de temperatuur al snel naar een aangenaam niveau.
We hebben verzameld om 10 uur bij Joost Motoren in Maarssen, waar koffie, en vlaai van Pieter Fokkema, ons opwachtten, en er was een gezellige drukte en prima sfeer.
Meerdere boxerrijders kwamen even kijken, maar hadden andere verplichtingen, en uiteindelijk gingen we met 16 boxers even na 11 uur op pad.
Het eerste deel van de route was door mooie dorpjes van de Vechtstreek, lage snelheid maar een lust voor het oog. Maarssen, Breukeleveen, Boomhoek, Loosdrecht, Nederhorst den Berg, Abcoude en nog meer. De lunch was in pannenkoekenrestaurant De Strooppot, waar we heerlijk gegeten en gekletst hebben. Tuurlijk kwam Gerard, en vooral het missen van, ter sprake. De memoriaalrit die Rein aan het eind van het seizoen wil rijden vond veel instemming.
Na de lunch ging de rit over in veel dijkjes, polderweggetjes en nog meer bochten, om met de Lekdijk een absoluut hoogtepunt te vinden. De wind was af en toe stevig en fris, maar het zonnetje maakte het geheel prettig. De finish was bij Mc Donald in IJsselstein, en daar hebben we nog even buiten staan kletsen, waarna een ieder zijn weg vervolgde. Pieter bedankt voor de organisatie van deze rit, Leon voor de ondersteuning, de aanwezige leden voor de heerlijke dag, op naar de volgende mooie toer!