Midden Nederland Rit 2014

Op 12 april was het eindelijk weer zover, de boxers konden weer van stal, want de door Pieter en Leon georganiseerde Midden Nederland rit werd verreden.
Er is niets mooier dan een seizoen te beginnen met een mooi ritje, dus werd de boxer ruw uit haar winterslaap gehaald, en om 8 uur reden we de straat uit.

Via een paar omwegen ,reden we bij Rijssen de A1 op en we doken meteen op de rechterbaan, mijn vaste plaats op de autobaan.

Na een kouwe rit van zo’n 140 km kwamen we in Maarssen aan, en na nog even getankt te hebben reden we naar Joost Motoren al waar we met koffie en vlaai verwelkomd werden.
Al snel druppelde de een na de andere clubleden binnen en werd er weer gekletst, banden getrapt en zelfs gesleuteld, het blijven natuurlijk wel boxers.

Om 11 uur werden we door Pieter tot de orde geroepen, werd het start-stop systeem nog even uitgelegd en toen was het van gentlemen, start you’re engines.
We reden met z’n allen bij Joost motoren weg richting de Verbindingsweg, waarna we Maarssen verlieten en tussen de Haarrijnseplas door richting Vleuten reden. Net voor Vleuten reden we rechtsaf richting Haarzuilens waarna we via allerlei kleine binnendoor weggetjes in Kockengen uit kwamen. Hier staken we de N 401 over, om via het buurtschap Spengen bij Geer uit te komen.

Hier staken we de Geer over, en na een kleine 2 km staken we weer over en volgden de oever aan de andere kant weer tot we linksaf draaiden en we net voor Slikkendam de Amstelkade en langs de oever van de Kromme Mijdrecht al slingerend de oever volgden totdat we na vele bochten,en uitwijk manoeuvres om fietsers niet te raken, we weer aan de Amstel uit kwamen.

Bij Uithoorn namen we de N 196 tot we bij de stoplichten overstaken en de Tienboerenweg uitreden tot aan de T splitsing links,en meteen weer rechtsaf de Botholsedwarsweg opreden. Deze vervolgden we tot aan de Hoofdweg, waar we linksaf gingen tot we bij de Oude Waver weer lekker slingerend de oever vervolgde tot we weer de Amstel zagen verschijnen. Deze vervolgden we weer tot Ouderkerk aan de Amstel. Daar doken we het centrum in waarnaar we weer aan de andere kant van de Amstel uit kwamen. Hierna vervolgden we deze rivier al slingerend tot we bij Uithoorn aankwamen. Daar was het tijd voor de welverdiende lunch die genoten werd bij IJssalon Esplanade, die speciaal voor ons een aparte kaart had gemaakt met allemaal verschillende broodje. Hier voegde Ronald Muis zich ook bij de groep, om het tweede deel van de rit ook mee te rijden. Na deze smakelijke lunch waren er nog verschillende mensen die nog ruimte over hadden voor een ijsje. De rit werd weer hervat tot we bij Vrouwenakker de Amstel weer overstaken.

Na een kilometer of 4 lieten we de Amstel achter ons en reden binnendoor tot we bij de Kromme Mijdrecht uit kwamen en deze rivier weer vervolgden tot we bij de Sluitkade ook deze rivier weer achter ons lieten en we weer binnendoor richting buurtschap Noorden gingen. Van hieruit gingen we richting Slikkendam. Net buiten deze plaats gingen we rechtsaf op de Bosweg, en reden door tot we bij de Meije aankwamen. Deze rivier volgden we helemaal tot aan de Oude Rijn. Dit was een schitterend deel van de rit, de ene bocht naar de andere, ik heb echt genoten van dit deel.

Bij de rotonde sloegen we linksaf en volgen de Oude Rijn tot we bij Bodegraven de rondweg namen, en de Oude Rijn weer overstaken om aan de zuidzijde deze rivier verder te volgen. Toen we bij Nieuwerbrug aankwamen staken we nog een keertje Oude Rijn over waarna we de Oude Rijn nu weer aan de noordzijde volgden. We vervolgden dit mooie stuk tot we bij Woerden weer de bebouwde kom in doken. Nadat we door Woerden gereden waren kwamen we weer bij de Oude Rijn uit.
Bij Kamerik gingen we met een omweg richting de Oude Rijn, waarna we bij Harmelen op de Breukdijk richting Vleuten, waarna we weer tussen de Haarrijnseplas door richting Maarssen gingen.

Bij de McDonalds in Maarssen was het einde van deze schitterende rit, waar we nog even met z’n allen hebben staan kletsen, waarna Rien en ik aan de terug reis zijn begonnen.
Het was een schitterende dag met een ontzettend mooie rit, ik heb echt genoten van de vele kronkelende weggetjes langs de mooie rivieren, en ik wil Pieter en Leon hartelijk bedanken voor deze rit.

Bij de McDonalds in Maarssen was het einde van deze schitterende rit, waar we nog even met z’n allen hebben staan kletsen, waarna Rien en ik aan de terug reis zijn begonnen.
Het was een schitterende dag met een ontzettend mooie rit, ik heb echt genoten van de vele kronkelende weggetjes langs de mooie rivieren, en ik wil Pieter en Leon hartelijk bedanken voor deze rit.