Motor Paleis Neutkens 2007

Op 25 augustus hebben we Willy Neutkens bezocht om zijn immense verzameling van BMW motoren te bewonderen.

We zijn ontzettend gastvrij ontvangen, dat geldt ook zeker voor Motorport Westerhoven,
 
De 81 jarige, zeer fit ogende Willy Neutkens heeft ons rondgeleid door zijn privé verzameling van ruim 100 voor- en naoorlogse BMW boxermodellen. Op één  model na is het een gehele complete serie. Alleen de R37 ontbreekt nog volgens Willy Neutkens. Ongelooflijk veel details over de verschillende modellen wist Neutkens ons te vertellen. Ook schitterende verhalen over hoe de motor zijn weg heeft gevonden naar de verzameling van Neutkens. Wij waren dan ook erg onder de indruk van zowel zijn motoren als de daarbij behorende verhalen. Een unieke combinatie van de motoren van Willy Neutkens met zijn verhaal over die motoren.
 
Elke motor in zijn paleis is gerestaureerd en ziet er smetteloos uit. Zelfs nu is Willy Neutkens nog steeds druk bezig met de restaureren van de motoren, dit getuige de twee heftafels met oude BMW’s in opbouw in zijn werkplaats.
 
Ook is Willy nog actief met motor rijden. Hij was nog maar net terug van een rit naar de Pyreneeën waar Neutkens nog heeft deelgenomen aan een rally. De reis ernaar toe en weer naar huis gingen op zijn BMW R1200 R.
 
Na afloop heeft  Wouter Roosenboom nog een kleine tourtocht gemaakt naar Oss, vanwaar we naar het noorden de (snel)weg naar huis hebben gepakt. Luc van Veghel is als voorrijden naar ‘s-Gravenmoergereden om de leden uit oost Nederland naar huis te geleiden.
 
Hieronder een serie foto’s van de indrukwekkende verzameling. Van de fotografen Bert Elshof, Wim Leunen, Jos Heymink en Gerard van Oostrum.
 
Op weg naar Westerhoven op verschillende plekken verzamelen en gezamenlijk verder.