Oldtimerdag Coevorden 2012

28 juni 2012: Oldtimerdag Coevorden.
De handelsvereniging Coevorden had voor de 2de keer een oldtimerdag georganiseerd. Wij hadden al 2 keer een rally gereden, die gesponsord werd door de Handelsvereniging Coevorden, maar bij het organiseren van een rally komt tegenwoordig de verder gaande wet op de aansprakelijkheid kijken en loop je als organisator risico die je niet hebben wilt. Dus vandaar dat het onderdeel rally is geschrapt.

Van de Handelsvereniging hebben we een kompleet lunchpakket gekregen, we hoefden niet te verhongeren. Er is dus goed voor de deelnemers gezorgd.

De week voorafgaand aan de oldtimerdag was een zonovergoten week, eigenlijk de eerste week met mooi zomer weer. De voorspellingen voor deze dag waren een stuk minder. Maar, het viel reuze mee, na 9:00 uur is er geen druppel regen meer gevallen. Iedereen is dan ook droog naar Coevorden gekomen.

We hebben de motoren verzameld op het marktplein in het centrum van Coevorden. In de winkelstraten stonden verschillende oldtimers geparkeerd, ook hele bijzondere exemplaren en erg oude auto’s Ook waren er verschillende oude tractoren. Totaal waren er 130 deelnemers.

Bert Luchtmeijer had een route rondom Coevorden uitgezet die de deelnemers konden rijden. Ook wij hebben deze route gereden en in Dalen nog even een terrasje mee gepakt.

In Coevorden zelf was het gezellig druk, mede dankzij het mooie weer zijn er verschillende mensen naar het centrum gekomen.

Hieronder een fotoverslag met foto’s van Nadine van Oostrum, Bert Elshof, Frank Lambooy en Gerard van Oostrum.