Rondje noord 2007

Op 30 september hebben we het eerste Rondje Noord gereden. We proberen van “Het Rondje Noord” elk jaar een vast agendapunt te maken.

De meeste van ons hadden er voor gekozen om eerst in Sleen op adem te komen alvorens verder naar de start plaats Vlagtwedde te rijden. Het was dan ook gezellig druk in Sleen waar koffie met koek werd geserveerd. De start was  in Vlagtwedde bij Siep van de Vries. Ook daar zijn we verwelkomt met koffie en koek. Kortom, we kwamen niks te kort

De route die we nu hebben gereden ging een stukje door Duitsland en het grootste deel door Groningen. Vele kilometers met glibberige klei op het asfalt, want waar de rest van Nederland geniet van de zon, hebben wij de hele dag bewolkt weer met een enkele regenbui gehad. Maar, dat kon de pret niet bederven, zelf onder deze omstandigheden weten wij het Groninger land te waarderen op zijn schoonheid.  Niemand van onze groep had voor mogelijk gehouden dat er in het hoge noorden nog zo veel mooie plaatsen en wegen zijn. Plaatsen die we doorkruisten waren o.a. Bourtange, Neurhede (D), en vervolgens vele landbouwwegen van het ene woongebied met een paar boerderijen naar het andere. Verder Bellingwolde, Finsterwolde en via Woldendorp naar Termuntenzijl, waar we koffie hebben gedronken net voor de dijk, voor slecht 1,25 euro per kopje. Vanaf hier hebben we de kustlijn gevolgd naar Delfzijl.
In Delfzijl waren de nodige wegen opgebroken voor onderhoud, we moesten dan ook regelmatig van richting veranderen, waardoor we toch één van ons kwijt raakte, Siep, die alleen even terug wilde om Gert op te halen, die op zijn beurt was terug gereden om enige achterblijvers op te halen. Nou, iedereen was er weer, maar Siep niet.
Toen we weer kompleet waren ging de reis verder door Noordpolderzijl waar we wederom net voor de dijk, de inwendige mens verwend hebben. Na de lunch hebben we nog bijzonder bijzonder plaatsen aangedaan zoals Doodstil en Denemarken. Daan en Siep bedankt!
Helaas is toen ook naar voren gekomen dat ook een BMW wel eens een steekje kan laten vallen. De BMW van Jos Zoer hebben we achtergelaten nadat we tot de conclusie zijn gekomen dat een lager van de versnellingsbak kapot was.

Alles bij elkaar heeft dit weer voor heel veel mooie foto’s gezorgd. Met dank aan de fotograven.