Salland Twente Rit 2017

Omdat ik erachter kwam dat het best wel leuk is om een route uit te zetten voor de club, had ik vorig jaar na het uitzetten van de Twenterit meteen al een rit de andere kant uit klaar staan.
Deze rit werd op zondag 11 juni verreden.

De verzamelplaats was bij ons thuis in Vriezenveen, waar de buurt al was gewaarschuwd voor grote groepen motorrijders en de koffie met appelgebak klaar stond.
De eerste motorrijders kwamen om half 10 al binnen en het werd langzaam steeds drukker in onze tuin, het koffiezetapparaat maakte overuren.
Na even bijgepraat te hebben werd het tijd om iedereen centraal te roepen en het start-stop systeem nog even uit te leggen. Waarna we uitgezwaaid door mijn vrouw en de buurt wegreden om aan een mooie rit te beginnen.

Van ons huis uit reden we over de Harmsenweg Vriezenveen uit, waarna we na een kilometer of 3 linksaf sloegen op de Westerveenweg.
Aangekomen bij de Nieuwe Daarlerveense weg sloegen we rechtsaf richting Daarlerveen, al waar we de brug overstaken richting Daarle.
Via de Esweg staken we de Wierdenseweg over en reden zo binnendoor over het Wierdens Veld naar Nijverdal.
Van hieruit reden we via landgoed Schuilenburg naar Hellendoorn waarna we richting Luttenberg reden.
Helaas was voor Luttenberg de weg afgezet waardoor we een omweg moesten maken. Hierdoor misten we een mooi stuk van de route.
Na een paar ongeplande weggetjes kwamen we bij de Almeloseweg uit, die we overstaken en meteen op de paralelweg vervolgde, tot we bij de Molenweg rechsaf sloegen naar Haarle.
Na Haarle namen we de Bathmenseweg , die mooi slingerend door de omgeving liep, dus weer lekker bochtjes maken.
Via verschillende wegen kwamen we uit bij Holten, en hier reden we een stukje bebouwde kom in.
Via de Liezenweg verlieten we Holten weer en gingen over de Beuseberg richting Rijssen.
We staken de Markeloseweg over en reden via Borkeld door naar Rijssen, waar we voor de lunch stopten bij restaurant ’t Witte Hoes waar de lunch was besproken.

Na een uitstekende lunch, die volgens mij wel in de top3 thuis hoort, startten we de boxers weer en begonnen aan het 2e deel van de rit.
We vervolgden onze weg richting Goor, en reden binnendoor naar Diepenheim, waar we erachter kwamen dat onze groep niet compleet was.
Nils was vermist! Ik reed de route terug en vond hem bij het restaurant.
Nils had niet meegekregen dat Siep naar huis ging en stond te wachten dat hij ook ging rijden.
Na uitleg van Siep ging Nils ons achterna, maar helaas ging het toen even mis met het start-stop systeem.
Gelukkig was dit snel opgelost en ging de rit weer verder naar Gelselaar, waar we linksaf de Pierinkdijk opreden en zo weer richting Diepenheim gingen.
In Diepenheim gingen we rechtsaf de Watermolenweg op en deze schitterende bochtige weg vervolgden we tot aan Hengevelde, vanwaar we richting Beckum reden.
Hier reden we naar Boekelo . Voor Boekelo sloegen we linksaf en reden richting Hengelo, waar we op de Haaksbergerstraat linksaf sloegen en bij de Sluiterdijk weer rechtsaf. Hier gingen we via buurtschap Oele en langs het Twentekanaal naar Delden.
Hier kwam onze eerste stoplicht van de dag.

Van Delden uit reden we via landgoed Twickel door een mooie beboste omgeving naar Azelo, en van hier uit naar Zenderen en Hertme. Saasveld was het volgende mooie dorpje waar we langs racete en binnendoor reden we naar Deurningen en ons eindpunt Hengelo.
Ik vond het weer erg mooi om deze route uit te zetten en voor te rijden. Helaas is ie niet downloadbaar omdat ik mijn routes 100% uit mijn hoofd rij. Ja ik weet het, iedereen heeft een tik en dit is een van de vele van mij.
Ik wil iedereen bedanken die de moeite genomen heeft om af te reizen naar het verre oosten en ik waarschuw jullie vast, aan de volgende route wordt al weer druk gewerkt.

Uw rijdende reporter Fred ten Napel