2e Rondje Noord 2008

De Route ging voor een groot deel door Duitsland. We kruizen enkele malen de magneet zweefbaan bij Lathen, en hebben in Papenburg bij een visrestaurant geluncht.

We waren van plan even om te gaan naar de enorme Meijer Werft in Papenburg, maar omdat het grootste cruiseschip ooit in Duitsland gebouwde, de Celebrity Soltice, op deze dag werd verscheept van deze werf naar de Eemshaven, wilde we deze ook wel even zien. Maar, we waren niet de enige!

Het weer begon erg mistig en dat was voor sommigen van ons erg lastig om dat ze al een flink stuk naar het begin punt bij Siep in Vlagtwedde moeten rijden. Later klaarde het op en ging zelfs de zon nog schijnen. Later op de dag, nadat we het Cruisschip hadden gevonden begon het te regenen, maar dat was tevens zo’n beetje het eindpunt van de tourrit. Daarna zijn we naar het eindpunt bij Daan in Meeden gereden. Jammer genoeg zijn we in de drukte van de kijkers naar het cruisschip enkele boxerrijders kwijt geraakt. Die zijn toen vanaf dat punt rechtstreeks naar huis gegaan.

In Meeden, bij Daan in de achtertuin, hebben we nog een kleine vragenlijst ingevuld met vragen over de Celebrity Soltice, Gerard scoorde daarbij de meeste punten en kreeg een fles heerlijke rode wijn.

We danken Daan en Siep voor hun geweldige inzet en de schitterende route. Daan beloofde volgend jaar weer een rondje Noord te organiseren, dus Daan en Siep, we zullen er dan zeker weer bij zijn.

Hieronder de foto’s van onze fotograven: Daan van de Wege, Johs Heijmink en Gerard van Oostrum.