2e Veluwe Tour 2008

Op 19 april 2008 hebben we onder leiding van Rien Hup een schitterende rit in de Veluwe gereden.

Rien heeft ons opgevangen bij AC restaurant ‘t Harde. Daar heeft hij ons getrakteerd op koffie met gebak. Heel bijzonder. Ook de start was bij AC restaurant ‘t Harde. Luc van Veghel had de rit bijna gemist, start problemen als gevolg van een slechte accu had zijn aankomst wat vertraagd. Gedurende de verschillende pauzes hebben we Luc zich suf zien trappen op de kickstarter.
Het weer heeft zeker meegedragen aan het slagen van deze dag. ‘s Morgens was het nog fris te noemen met zo’n 4 graden, maar later op de dag kwam er nog een licht zonnetje tussendoor waardoor het snel warmer werd. De opkomst was ook bijzonder hoog. We zijn waren met 19 boxer motoren. De manier van rijden heeft ertoe geleid dat alles goed is gelopen. (vaste voor en achter rijder, de tweede rijder stopt bij elke richting verandering en sluit weer aan voor de achterrijder)
Al met al was het een schitterende rit, dat zich grotendeels boven de A28 afspeelde. Enkele keren hebben we deze overgestoken. Slechts één keer lukte dat niet, een wegversperring waar niet door te komen was, maar eigenwijs als we zijn, wel even proberen natuurlijk. Geeft leuke foto’s als ze weer terug komen. Op de kaart rechts heeft Rien voor ons de route ingetekend.
In Elburg hebben we onze lunch genuttigd. Ook tijdens de lunch was de stemming geweldig.
In de middag hebben we in Nunspeet even gepauzeerd bij de Transferium Toren. Vanaf de 30 meter hoge toren heb je een prachtig uitzicht en kun je de boxers eens van bovenaf fotograferen.
Vervolgens hebben we de rit voltooit tot aan Harderwijk, waar ieder weer zijn eigen richting uit is uitgegaan. Rien, bedankt voor de geweldige tour, maar ook de boxer vrienden bedankt voor jullie komst!