Utrecht Rit 2017

Zondag 30 april was het eindelijk zover, de eerste rit van het seizoen werd verreden.
Pieter had weer een schitterende rit uitgezet die begon bij Burger King de Meern.

Ik had afgesproken om bij Bert in Brummen koffie te drinken dus werd de R80 om half 8 gestart en ging ik onderweg.
Om half 9 kwam ik aan bij Bert waar Gijs ook net aan kwam rijden.
Na gezellig een kop koffie gedronken te hebben en nog even voor de jarige Bert gezongen te hebben gingen we onderweg naar Apeldoorn, waar nog een BMW rijder op ons stond te wachten om met ons mee te rijden.

Na een voorspoedige rit kwamen we rond 10 uur aan op de verzamelplaats, waar al verschillende motoren stonden, dus handjes geschud, staan kletsen met onze boxervrienden en om 11 uur begonnen we te rijden.
Vanaf de parkeerplaats reden we richting IJsselstein, waarna we bij de Lekdijk uitkwamen en deze mooie weg vervolgden tot we bij Nieuwegein de bebouwde kom inreden en we bij de Prinses Beatrixsluis weer bij de Lek uitkwamen en de mooie dijkweggetjes weer voor ons lagen.
Hier reden we langs Fort Honswijk en Honswijk tot we de Lekdijk verlieten en we de Beusichemseweg opreden, waar we richting Houten gingen.
Vanaf hier ging de rit langs Werkhoven, Leersum, Maarsbergen en Woudenberg.
Bij Woudenberg ging het even mis, misschien doordat wij de stilstaande motor niet gezien hadden of dat degene die op ons moest wachten door gereden was dat weet ik niet, maar wij reden bij de kruising Zeisterweg-Doornseweg rechtdoor, terwijl we rechtsaf moesten.
Gelukkig hadden we al snel in de gaten dat iets niet geheel volgens plan verliep, dus bij de volgende rotonde even gestopt, overleg gepleegd en Rien, die de route in zijn navigatie had zitten, voorop laten rijden.
Iets later dan gepland kwamen we aan bij pannenkoekenhuis Bergzicht waar de lunch werd genuttigd.

Na de uitstekende lunch werden de motoren weer gestart en de rit vervolgd richting Amersfoort en Soesterberg.
We reden langs vliegbasis Soesterberg, wat ik als oud Luchtmachtmilitair altijd weer mooi vind.
Van hieruit ging de rit naar Soest, Pijnenburg, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Nieuw Loosdrecht.
De volgende plaats waar we doorheen reden was Oud Loosdrecht, waarna we tussen de Loosdrechtse Plassen door naar Loenen aan de Vecht reden en van daaruit de Vecht volgden tot aan Maarssen-Dorp, waar we het Amsterdam-Rijnkanaal overstaken en naar het eindpunt reden, McDonalds in Maarssen.

Nadat we nog even hebben staan praten zijn we met z’n vieren weer richting huis gegaan.
Bert ging bij Apeldoorn richting Brummen en Gijs bij Holten richting Lochem en ik reed door naar Vriezenveen, en na even getankt te hebben werd de R80 om een uur of 6 weer in de garage gezet.

Ik wil iedereen weer bedanken voor een gezellige dag en Pieter voor het uitzetten van deze schitterende route.

Uw rijdende reporter Fred ten Napel