Vijfde Rondje Noord 2011

5 september 2011: 5de Rondje Noord.
Op 25 september hebben we het inmiddels bekende Rondje Noord gereden. Het zijn elk jaar ritten die een extra dimensie hebben. Dit jaar stond de tocht in het teken van de Groninger Borgen.

Daan had het heel goed voorbereid, van elke Borg hebben we informatie gekregen, informatie die u nu weer terug kunt vinden op deze pagina door te klikken op de naam van de borg.
We hadden niks te klagen, het weer was extreem te noemen, gewoon zomers, en dat is voor 2011 wel bijzonder te noemen. Ook de opkomst was geweldig. Voor het eerst reed er ook een schitterende zijpan combinatie mee.
De lengte van de route was 137 km. We zijn gestart bij de borg Nienoord in Leek, waar we eerst een kop koffie hebben gedronken alvorens we van start zijn gegaan. We kwamen langs de volgende Borgen: Piloersema – Allersma – Verhildersum – Breedenborg en de Menkemaborg, waar we op het terras van het Schathoes de geluncht hebben. De rit zou vervolgens langs de Rensumaborg – Rusthoven – Ennemaborg – Fraeylemaborg gaan, maar i.v.m. de tijd is de rit iets ingekort. Er moesten ook nog weer mensen terug naar het westen, dus nog zo’n 225 km naar huis.
Bij de Fraeylemaborg in Slochteren, zijn we aan het einde van het 5de Rondje Noord gekomen.

Hieronder een foto reportage met foto’s van Frits Broekhuis, Gerrie Kramer Gerard van Oostrum en Nils van de Poel