Voorjaars Trip 2014

Toen Rien in januari een mailtje stuurde met gegevens over de meerdaagse rit die hij organiseerde naar Oberjossa heb ik mij meteen aangemeld.
Dus vrijdag 30 mei zat ik al weer vroeg op de motor omdat we om 9 uur zouden vertrekken van de parkeerplaats Oudbroeken aan de A12 richting Oberhausen.

Om half negen aangekomen, getankt, en samen met Hans Oltshoorn, die net voor mij aangekomen was, een kop koffie gedronken.
Hier druppelden alle medereizigers binnen, Pieter, Hans, Bob, Wietse, Rien, Jaap en ik.
Helaas had Bert af gebeld omdat hij teveel last had van zijn rug om te kunnen motorrijden.
Louis en Ronald vertrokken vanuit Nijmegen en zouden ons bij de lunch treffen.
Nu de groep compleet was zijn we vertrokken en gingen in een rustig tempo via de A12 naar Oberhausen, waar we aan de autobahn een bak koffie dronken en toen doorreden richting Dortmund.
Na deze plaats verlieten we de autobahn en reden in een rustig tempo via mooie binnenwegen naar  Aberbracht  waar we de lunch nuttigden.
Hier voegden Louis en Ronald zich ook bij ons en was de groep compleet.
Na de Strammer Max werden de motoren weer gestart en in een wolk van olie en benzine verlieten we dit dorpje om de reis voort te zetten.
Helaas word er in Duitsland veel aan de weg gewerkt dus we kwamen veel opgebroken wegen tegen en we moesten hier en daar terreinrijden, dit zou dit weekend nog vaker gebeuren.

Na nog een mooie rit door het mooie Sauerland kwamen we om een uur of half zeven aan bij ons hotel in Oberjossa waar we de sleutels van onze kamers kregen , en na de koffers uitgepakt te hebben konden we eten in het restaurant, waarna we gewoontergetrouw weer bleven plakken en de schnaps van opa opdronken.
Een geslaagde eerste dag dus. Na een onrustige nacht door een vreemd bed en opa’s schnaps ging om 7 uur de wekker weer.
Na een lekker ontbijt met koffie werden de boxers weer gestart en begonnen we aan de mooie rit die Rien had uitgezet.
Maar eerst weer even tanken en dan beginnen aan die mooie wegen in die regio. Mooie bergweggetjes met zelfs haarspeldbochten, een genot om te rijden .
Na een uur of 2 gereden te hebben zijn we gestopt in een dorpje bij de plaatselijke kroeg voor een kop koffie.
Ik ben er nog steeds niet achter of degene die ons geholpen heeft de eigenaar was of een toevallig passerende  dorpsgenoot, maar de koffie was goed. Na deze pauze reden we door en vervolgden onze weg door de regio.
De lunch genoten we bij Landhotel Fasanenhof in Ringgau-Datterode, waar we lekker in het zonnetje op het terras hebben zitten eten. Hierna ging de tocht verder ,en na heel veel boerendorpjes door gereden te zijn en nog een stop voor een ijsje kwamen we weer bij ons hotel aan. Ook nu ging de wekker om 7 uur, maar was het gisteren zonnig en lekker warm, was het nu bewolkt en ietsjes frisser. Na het ontbijt werd de olie gecheckt, en de boxers weer gestart.
Gingen we gisteren naar het noorden, nu gingen we naar het zuiden richting Fulda.
Na weer even getankt te hebben reden we via allemaal mooie weggetjes naar het hoogste punt van de omgeving, de Klosterkreuzberg (900 mtr) in het Rhongebergte, met op de top een vliegveld, waar we een half uurtje zijn blijven kijken. Hierna ging de rit weer door, tot we om een uur of 2 bij Gasthaus  Adler Post in Steinach Bad Bocklet aankwamen. Hier kregen we een uitgebreide lunch voorgezet, waarna we weer onze motoren moesten beklimmen.
Hierna ging de route weer via verschillende binnendoor wegen richting ons hotel. Ook nu ’s avonds weer lekker gegeten en de laatste avond ook weer blijven plakken.  

Maandag 2 juni

Nu scheen de zon weer toen we wakker werden, en de koffers werden weer ingepakt ,olie  gepeild en de motoren  gestart.
Pieter en Bob gingen rechtstreeks weer terug naar Nederland dus na afscheid genomen te hebben gingen wij via heel veel bergwegen, haarspeldbochten en lange afdalingen richting huis.
Bij hotel Kupferhütte in Bad Zwesten-Wenzigerode hebben we lekker op het terras in de zon koffie gedronken.
Toch kijk je raar op als je in een hotel midden in Duitsland door de eigenaresse in plat amsterdams aan gesproken wordt, maar het was gezellig daar.
Hierna vervolgden we onze rit en kwamen na verschillende plaatsen bij de Edersee uit.
Daar hebben we de dam bekeken, paar foto’s gemaakt en weer verder gereden om het stuwmeer heen.
Om  half drie kwamen we bij Landhotel am Schloss in Olsberg / Gevelinghausen aan en hebben genoten van een lekkere lunch.
Hierna werden de motoren gestart en reden we door het mooie Sauerland naar de autobahn.
Deze vervolgden we tot we bij afslag richting Oberhausen kwamen,die helaas was afgesloten. Hierdoor moesten we 2 afslagen verder rijden ,waardoor we veel tijd verloren hebben toen we weer op de autobahn kwamen.
Voor Oberhausen heb ik de 31 naar Gronau-Enschede genomen, dus met veel armzwaaien werd afscheid genomen. Om kwart voor negen was ik thuis na in dit weekend 1724 km gereden te hebben.
Het was weer een schitterend weekend, en ik wil Pieter, Wietse, Louis, Ronald, Jaap, Hans, Bob en vooral Rien bedanken voor een schitterend weekend, en wanneer kan ik me opgeven voor het volgende weekend?
Fred ten Napel