Weekend Eiffel 2012

We zijn met een leuke groep enthousiaste boxerrijders een weekend naar de Eifel geweest. We hebben op vrijdag na hemelvaart verzameld bij de McDonalds bij Venray, aan de A73.

18 – 21 mei 2012: Weekendje Eifel

Pieter had een prachtige route naar ons verblijf “Gasthof zus Holzwurm” in Gransdorf gemaakt, eerst een 100 km over de snelweg en vervolgens binnendoor over B-wegen. Geen stoplicht tegengekomen, klasse een hele mooie rit.
Op de zaterdag hebben we een rit van bijna 300 km gereden, door Rien samengesteld, in oostelijke richting. Wederom een hele mooie rit. Alleen 1 min puntje, de nieuwste BMW met de minste kilometers onder ons, moest in een bestelwagen retour naar huis. Lekke keerring waardoor de versnellingsbak snel olie verloor was de oorzaak. Erg jammer voor Willem, die thuis nog een net gerestaureerde boxer heeft staan. We hebben de rit die dag zonder Willem uit gereden.
Zondag hebben we wederom een prachtige rit gereden, wederom samengesteld door Pieter. Deze maal in westelijke richting.
Het Gasthof zum Holzwurm was in alle opzichten geweldig. Zowel het de kamers als het eten, nergens iets op aan te merken. Rien had dit verbijf perfect uitgezocht.
Met het weer hebben we het enorm getroffen, het enige probleem wat we soms hadden was dat we het wel erg warm vonden, maar klagen doen we niet.
Bij de aankomst op de parkeerplaats bij McDonald’s heeft Gerard eerst Willem zijn BMW afgesteld, Willem had last van een te hoog stationair toerental. Oorzaak, geen vrije slag in de gaskabels.

19 mei 2012: Weekendje Eifel

Deze dag hebben we een rondrit van ongeveer 300 km gemaakt, met als startpunt “Gasthof zum Holzwurm
Het was een prachtige route, met veel bochten, dat getuigd het overzichtskaartje rechts. Maar ook hebben we geen stoplichten gezien.

Het weer heeft zich deze dag van zijn goede kant laten zien. Het was soms bewolkt, maar wel drroog. Het kwik liep ook behoorlijk op.

Helaas 1 minpuntje, Willem moest afscheid nemen.
Willem met de nieuwste BMW onder ons, met slechts 46000 km, eindigde met pech. Dat verwacht je toch niet!

De dag begon net als de zaterdag, eerst een uitgebreid ontbeid. We gaan een rit rijden onder leiding van Pieter, ook ongeveer 300 km.
Net na het ontbijt was Willems kameraad al gearriveerd om hem weer thuis te brengen bij zijn vrouw en dochters. Stiekem had Willem gehoopt dat hij zijn R100S die net gereviseerd was in de auto had staan, maar gelijk realiseerde hij zich dat je dat niet van hem kan vragen. De zondag is eigenlijk voor zijn hond en nu zit hij de halve dag in de auto.
Nadat Willem was vertrokken hebben zijn wij onze rit gaan rijden. Deze maal in westelijke richting
Het weer was goed, warm en droog. Een paar spetters hebben wel gehad, maar dat mocht geen naam hebben.
Hieronder een fotoverslag met foto’s van Pieter en Gerard.

21 mei 2012: Weekendje Eifel

Vandaag hebben we de reis naar huis weer
moeten aanvaarden. Na twee dagen hier rond te hebben gereden had Rien voor ons een mooie route naar huis samengesteld. Niet de kortste route, wel de mooiste route. Eerst de nodige mooie kilometers rondom de Nürenbergring rijden. Maar, dat vonden we niet erg, het was gewoon leuk!

Zie het kaartje, een stuk van de route naar Nederland.
Na het stuk van het kaartje, hebben we nog ongeveer een uur binnendoor gereden. Daarna hebben we een stuk snelweg gepakt. Ruim voor Nijmegen hebben we de snelweg weer verlaten om achter Arnhem de snelweg weer op te pakken.

In Nijmegen hadden we nog een leuke ontmoeting.

Hieronder een fotoverslag met foto’s van Pieter.